Carinasblogg

Vardag Foto Inredning Inspiration Älskade son mm.

sliten efter dagen..

Kategori: Vardag

gokväll,, ikväll är jag så trött. Kroppen är ur funktion känns det som:-) men imorgon är det torsdag å snart är veckan mot sitt slut. Ikväll kan det vara skönt att sitta och se en film med några tända ljus,  mysigt med höstmörkret tycker jag. Det är min månad.
så här kan jag se ut när jag är ute och fotar. (Bilden är tagen av min syster Lisa

bild

Kategori: Foton/ Vatten

bjuder på en dagens bild som jag redigerat lite, en bild jag tog i Östansjö.



                                               Bild:  En blåsig dag i Östansjö
                                               Foto: Jag

godmorgon

Kategori: Vardag

idag är man lagom trött och vill helst av allt ligga kvar i sängen, men så är det väl när det börjar bli mörkt och kallt ute. men det är onsdag och i helgen ska jag firas av några kompisar eftersom nästa vecka är det min födelsedag:-) ska bli skoj-.
nu blir det göra sig iordning och ta en kopp te och frulle.

ha en fin dag

hand full med trattisar..

Kategori: Vardag

Bilder från söndagens svamp plockning. Det blev inte bara en  hand utan en korg full med tratt kantareller och en halv full pappers kasse.



en lång måndag.....

Kategori: Vardag

hej bloggen! Jag väntar på att min kamera sladd ska dimpa ner i brevlådan. Jag glömde ju såklart den i örebro hos syrran, alltid glömmer man något hihi.
Så nu får ni tyvär vänta med att se fler bilder från helgen. Igår söndag var vi ut med syrran och hennes familj och plocka svamp. Efter en stunds promenad hittade vi massvis med trattkantareller. Det var kul, Lucas tyckte även det var kul fast han inte gillar att äta svamp. Jag var iallafall helt slut efteråt och mycket frisk luft fick vi. Väl hemma gjorde vi kantarell crepes, mums va gott det var. Bilder får ni se om en dag eller två så kika in ibland så ni inte missar något:-) kan komma en eller annan svamp bild också.

Nu är jag väldigt trött och orkar inte mer än att fortsätta varva ner efter jobb och möte.
så ha en fin måndagkväll natti på er

foto

Kategori: Porträtt

Hej eftersom det här är en bildblogg mestadels så lägger jag in en bild till som min syster tog igår på mig och min son. Tyckte den blev jätte fin även om halva jag syns. Här kan ni också se min nya färg på håret som jag blev riktigt nöjd med.

promenad i östansjö

Kategori: Vardag



Dagens bilder..

Kategori: Vardag





                                                       På språng

                                                     Läsk e gott

                                         

                                   Bild:  Östansjö
                                   Foto; Jag

en härlig dag i östansjö

Kategori: Vardag

Nu har man kommit hem efter en lång promenad med kameran. Först gick jag ut själv i skogen sen gick jag förbi bäcksjövallen där vuxna spelade fotboll och syrran stog och jobbade i korv kiosken, barnen stog vid sidan om och spelade fotboll dom med. Nu känns det i kroppen att man rört på sig och nu ska jag gå igenom kameran och titta vilka bilder jag tagit efter den här dagen.
Idag har jag och syrran även varit på loppisrunda och på auktion första gången för mig,, hihi lite kul var det.
Jag budade på 2 stycken mortlar som jag vann för 110 kronor. Hittade även andra små fynd.

Bilder finns snart i bloggen från denna dag!

gonatt mina vänner

Kategori: Vardag

Fick ett ryck och vi tog oss till örebro ikväll. Sitter här nu trött och ska snart sova.. så man kan gå upp pigg imorgon och hitta på så mkt som möjligt. Lucas missar dansen men det ska nog inte va nån fara man måste ju kunna få åka bort något på helgerna och även hinna umgås med släkt och vänner.

vi hörs senare.

tjo

Kategori: Vardag

Nu är det höst,, det är så ruggit ute. Men det är ocks å jätte fint när löven faller från träden å det kanske bara e jag som tycker eftersom jag vill fota..hehe.
Snart fredag, å i helgen tänkte vi åka till örebro, men det blir efter dansen som inte lucas vill missa så lördag blir det mot örebro till syrran.

09-09-22 höstdagjämningen

Kategori: Vardag

Höstdagjämningen är här, och frågan är vilka farligheter som döljer sig i mörkret?
Då och då hör folk Näcken stå och spela i strömmen. På kungsholmen har personer blivit förförda av skogsfrun.
På stockholm slott huserar vita frun och grå gubben, om kvällarna vandrar ett spöke på Nordiska museet, precis som på skansen. Under Klara kyrkogård låg ett medeltida kloster och nattetid sägs en nunna i svart dok gå omkring bland gravarna.

Vad är det som lurar i mörkret? 
Forskaren och författaren Ebbe Schön har skrivit många böcker om folktro.

Vågar du gå genom en kyrkogård på natten? Det ska jag inte göra ikväll iallafall :-) haha

spoooooooky!!

Häringe slott

Kategori: Platser/Landskap

'

Historien om Häringe

börjar redan på 1000-talet med Viking Sote. Sedan dess har en lång rad av ägare rått om slottet. Gustav Vasa hade sitt örlogsvarv här, byggherre Horn skapade sin förmögenhet som krigare ute i Europa.

Under 1900-talet satte Thorsten Kreuger stark prägel på slottet med nymodigheter som kylskåp, utomhuspool, kägelbana och en underjordisk gång. När Kreuger dömdes för bokföringsbrott sålde han Slottet till sin gode vän Axel Wenner-Gren, som i sin tur gav Slottet till sin fru Marguerite. Paret fyllde slottet med antikviteter, silver, vapen och gobelänger. Parken fylldes med antika statyer från Peru och Irland samt nygjorda fornnordiska gudar i sandsten. Efter Axels död sålde förvaltaren Birger Strid ut allt lösöre så när delikatessföretagaren Olle Hartwig köpte slottet var det mer eller mindre tomt. Genom att studera gamla bilder från Wenner-Gren tiden lyckades Hartwig köpa tillbaka en hel del möbler, konst och gobelänger.

Securitas ägare Sven Philip Sörensen köpte slottet och byggde om det för att utbilda sin personal. Sedan dess har Häringe slott varit ett hotell med konferensanläggning.

1999 köpte familjen Ljungberg Häringe Slott och det är idag en del av c/o Hotels där också Grythyttans Gästgivaregård, Tammsvik Konferens & Herrgård, Mälargården och Krägga Herrgård ingår.




   

SPÖKEN PÅ HÄRINGE SLOTT

Det sägs att det spökar på Häringe Slott. Både personal och gäster har upplevt saker som inte riktigt går att förklara.

Vårt mest kända spöke är Agneta Wrede (1674-1730). Syskonparet Axel och Agneta hade en hård uppväxt. Redan 22 år gammal dog deras mor i pesten och då deras far var ute i Europa och krigade blev barnen omhändertagna av sin elaka faster Ebba Leijonhufvud.

I Övre Gotiska rummet sitter en 400 år gammal munk i fåtöljen som sägs ha flyttat med träpanelen som ursprungligen satt i ett kloster i Skottland. Han är snäll och harmlös, men kan bli lite sur om någon kliver över hans fötter.

I Gyllene Matsalen var det förr ett fasligt liv då två spöken satt på varsin stol och knuffade gästerna. Efter råd från mediala personer sitter det nu en spegel mittemot fönstret samt ljusa gardiner och en kristallkrona i fönstret. Spökena sitter kanske kvar, men bråkar inte längre med gästerna.

Marguerite Wenner-Gren sköter fortfarande om sitt älskade Häringe. Hon vattnar blommor, slätar till dukar och ser till att allt är snyggt och lugnt. Om gäster är stökiga eller när det har varit för många gäster under en längre period då sveper hon som en iskall vind genom slottet. Om hon däremot tycker att vi sköter om slottet på rätt sätt, visar hon sig då och då i sin vackra röda sammetsmorgonrock med guldtrådsbrodyr.

          


                                       

härlig höstdag

Kategori: Vardag

Ännu en dag med strålande sol,, idag blir det fota lite ute vid Häringe slott.. där är det så fint.

ha en fin dag

årsta havsutsikt..

Kategori: Platser/Landskap



årsta havsbad

Kategori: Platser/Landskap









                                  Bild:  Årsta havsbad
                                  Foto: Jag

 

lördag

Kategori: Vardag

lördag och strålande sol,, idag blir det att hitta på något och kanske ta och fota lite..

och gå lite i affärer, jag har också bokat frisören för slingor nästa fredag då jag slutar tidigt.

ha en fin fin dag

natt i

Kategori: Vardag

gokväll,, snart är idol slut och imorgon är det fredag...  kram

dagens bild

Kategori: Vardag



                                                    Bild:  Höst
                                                    Foto: Jag

Smådalarö

Kategori: Vi upplever..

Ja då har jag varit på smådalarö gård i 2 dagar på konferens med jobbet. Mycket bra har det varit, trevligt god mat och mycket prat, skratt och spökande på gården hihihi wooho. Kusligt tur att det inte var mitt rum och mig det hände då hade jag skitit i byxan AHHAHAHAHAHAHAH. Man blir också väldigt trött efter 2 dagars konferens å det känner jag i kroppen och knoppen så nu blir det snart sova. En lugn och rofylld miljö med golf, tennis, kubbspel, bowl, samt bastu och en utomhusjacuzzi mm.
Nu lite bilder,,

Den vackra herrgården på smådalarö Gård uppfördes 1810 av Capitain
Carl-Peter Blom och är idag en fyrstjärnig hotellanläggning.
Behöver du avkoppling ta chansen och besök den idylliska miljön.



   

 
"Klickbara för förstoring"
       

mer av tyresö slott

Kategori: Platser/Landskap



lugna söndag

Kategori: Vardag

Vad har vi gjort idag då,, inte så mkt. Idag har vi en lugn och skön söndag. Lucas leker med en kompis, dom har varit hemma hos varandra. Måndag och tisdag har vi planeringsdagar med jobbet, och vi ska ut till små dalarö kursgård och äta gott och ha trevligt ihop, vi sover även över där. Kameran följer också med såklart:-)

dagens bild

Kategori: Vardag



                               Bild: Vänner
                               Foto: Jag

design

Kategori: Vardag

fint,, nya designen är inne. tack syster för att du gjort den och tack hang som lagt in den.

nu blir det snart sova.. godnatt på er

Lördagskul..

Kategori: Vi upplever..

Idag har vi varit på dansen på torvalla, vi har även tittat förbi haningedagen i centrum där det var fullt med roligheter som karuseller, ponnyridning, hoppborg, uppvisning i dans. Nu är vi hemma och ska bara ta det lugnt.
En strålande dag i solskenet.




solnedgång

Kategori: Platser/Landskap





                            Solnedgång över Tyresö slott
                                        Foto: Jag

Tyresö slott

Kategori: Platser/Landskap

I eftermiddags blev det en sväng till Tyresö slott, det var väldigt fint där. Det blev några fina kort iallafall,
ett smak prov kan ni få här.





                                Bild: Tyresö slott
                                Foto: Jag

fredagsmys

Kategori: Vardag

hej bloggen å alla läsare!
Jag är hemma med Lucas idag jusst för att han har det jobbigt med sin hosta, han behöver vila. Och på skolan kan han inte vila,, då ska det spelas bandy. Det är tungt och jobbigt för han att andas och kanske tar jag  med han till vårdcentralen så dom får lyssna på lungorna.
Idag får det bli mys med filmtittande.

Här är en bild jag tog tidigare i veckan på Lucas..



                              Lucas
                            Bild: Jag

 

trötter

Kategori: Vardag

gokvällen på er!

Ikväll har jag vart på föräldramöte kom hem sent, när jag var hemma hade Lucas en jobbigare krupp hosta än tidigare. Så nu gäller det att inte missa ge hostmedicin.
Sitter nu och pratar med en gammal klasskamrat faktiskt från lågstadiet som kontakt med mig via facebook,, va trevligt det är när något sånt händer. Men minnen från då är inte så starka som sagt, så hon får verkligen berätta och visa bilder.:-) kul att prata med dig igen Petra, trots min minnesförlust haha.
nej nu blir det sova,, vet inte hur natten blir med Lucas hosta vet inte om det är krupp eller bronkit men jobbigt för han är det.

nattis

dagens bild

Kategori: Vardag

Godmorgon alla morgonpigga:-) själv är jag något trött och har en lång dag framför mig och kväll.
Men jag önskar alla en fin dag och bjuder er på en dagens bild.

natti..

Kategori: Vardag

Hej mina vänner! Nu ska jag ta och knoppa, har väl egentligen inte så mkt att skriva ikväll. mer än att man är trött och stel i käkarna. Gnisslar ju tänder hmmmm. Ja och trött blir man väl av det med.
Har fått ett litet uppdrag när det gäller foto, så det ska bli en spännande utmaning, inte lätt men stunder inträffar ju dagligen. Så vem vet kanske jag fångar rätt tillfälle.

Nu blir det nanna kudden:-) bjuder på en liten bild sov gott och söta drömmar


dagens bild

Kategori: Vardag

andra avenyn

Kategori: Vardag

Nu ska jag se andra avenyn som börjar ikväll också... kul att se lite program igen det har inte blivit så
mkt tv tittande för mig.

trevlig kväll!

dagens promenad..

Kategori: Foton/Natur

  
Klickbara

  

äter vi äpplen?

Kategori: Foton/Djur

Sonen och jag tog en promenad ner till sjön efter middagen.

Va e det här som dimper ner i vattnet..

Hmm ja den här blir nog lite svår smält..

Jag som trodde den där pojken skulle komma med bröd till oss...

ny omgång av..

Kategori: Vardag



Imorgon den 8/9 är det dags för idol igen.. det får ju inte missas.
klockan 20.00 på kanal 4

Annie

Kategori: Vardag

öva, öva ,öva

Annie the musical

Kategori: Vardag

En barn musikal som Lucas lär sig dansa.. så kul.



höst..

Kategori: Vardag


lördagen efter dans..

Kategori: Vardag

Lucas och Thea



kräftskivan..

Kategori: Vi upplever..

Lite bilder från fredag kvällen..




lördag

Kategori: Vardag

Lite seg efter kräfskivan jag var på idag, men var hemma vid 01.00. Idag har Lucas vart på dansen, efter det blev det mac donalds med Thea.
igår blev det inte alls någon fotografering, utan jag tar det i morgon söndag istället.
Ikväll blir det åka in till stan med Helena, se lite folk och ta en öl.

blåsiga fredag

Kategori: Vardag

Hej nu är jag hemma, skönt att sluta lite tidigare en fredag som denna,, ska förbi systemet, köpa några öl till kräftskivan ikväll:-)
Men innan dess blir det lite fotografering. Tänkte faktiskt bege mig till Tyresö slott, kan tänka mig att det är fint där. Men vad ska jag fota för något:-) ja som sagt vi får se vad det blir för bilder,, slott iallafall.

ha en fin mys fredag!

gokväll..

Kategori: Vardag

hej mina vänner!
ikväll har jag jobbat till 18 och gjort en köttfärspaj till kräftskivan som blir imorgon, den smakade bra och hoppas andra tycker det med:-)
Så imorgon min tidiga dag så blir det åka förbi systemet och handla något att dricka till maten.
På lördag blir det utgång med Helena och innan dess blir det lämna Lucas till dansen.
Nä jag måste fota i helgen också:-) såklart.

En fullspäckad helg och rolig på alla möjliga vis.

hösten är här,..

Kategori: Skönhet


Så får du fantastisk hy
De sista sommardagarna är räknade och vi går sakta mot mörkare tider. Nu, om någonsin, är det extra viktigt att ta hand om sin hy. Peeling, skrubb och balans i tillvaron. Vi har knepen som gör att du lyckas med den där perfekta hyn vi alla vill ha.
1. Hälsa kommer inifrån
Det gamla talesättet må vara väl använt, men ack så sant. Faktum är att mycket som syns på utsidan, faktiskt är ett resultat av hur vi mår på insidan. Ett av de bästa knepen för att påverka hyn positivt inifrån är att lyssna på sin kropp och försöka hitta en balans.

Det kan kännas som ett jätteprojekt för många men är egentligen inte så svårt. Sov när du är trött, ät när du är hungrig och drick när du är törstig. Det gamla tricket att hinka i sig vatten har till exempel inte en positiv inverkan om du hinkar i dig för mycket. Lagom är bäst, det kommer man långt på.

2. Ta hand om dig och din hud
Hälsa kommer förvisso till stor del inifrån men visst kan vi även göra saker för att förbättra utsidan. Rengöring och fukt stavas huvudingredienserna. För att få bästa möjliga produkter och råd för just din hudtyp, tala med en hudterapeut. Det är det värt!

3. Undvik allt för mycket solande
Jättetrist, vi vet. Men vill du se ut som ett russin om tio år? Nej, precis. Ett aldrig för uttjatat tips om du ska vistas mycket utomhus, vare sig det är i skidbacken eller på Kanarieöarna, är att smörja in dig. Minst solskyddsfaktor 30 gäller i ansiktet.

4. Nej tack till trött och glåmig hud
Ett av de bästa tipsen för att få till den där extra lystern i ansiktet är att någon gång i veckan unna sin hy lite lyx. Det kan vara en ansiktsbehandling, ett extra boostande serum, peeling, eller varför inte alla tre?

Nu tänker kanske många: "Oj, det kommer att bli dyrt". Det behöver det inte bli. Det går alldeles utmärkt att fixa själv hemma. Unna dig och köp på dig en riktigt bra ansiktsmask. Även där kan det vara bra att prata med någon som kan sin sak och kan rekommendera en bra mask för just din hudtyp. Bara för att bästa kompisen köpt världen bästa produkter alldeles nyligen behöver det inte alls betyda att de kommer att fungera lika bra på dig. Alla är vi olika och har olika förutsättningar.

5. Stressa ner
Stress är en faktor som nämns allt för sällan i ytliga sammanhang, men som påverkar vår hy mer negativt än vi kanske tror. Visste du till exempel att du kan få acne av stress? Precis som resten av vår kropp, behöver huden också "stressa ner". Kör en sminkfri dag, ta ett avslappnande bad eller gå på salong och unna dig den där ansiktsbehandlingen du länge funderat på. Det är du värd och det är din hy värd! Tänk på att vi har en lång höst och en ännu längre vinter framför oss.


Av: Emma Laggar