Carinasblogg

Vardag Foto Inredning Inspiration Älskade son mm.

tror du....

Kategori: Skönhet

6 falska skönhetsmyter
taget från msn nyheter.
 
Vad är sant och vad är falskt? Det finns många myter inom skönhet. Och alla är långt ifrån sanna. Du får åderbråck av att ha benen i kors
Åderbråck är ärftligt och det har ingen betydelse hur du sitter. Däremot kan du kolla in din mammas åderbråck. Och din mormors. Om de har det är sannolikheten mycket stor att det även drabbar dig. När det handlar om att utveckla åderbråck visar det sig att gener är av största betydelse, då bråcket går i arv.

"Jag passar inte i den färgen"
Vi har nog alla sagt det någon gång, "jag passar inte i den färgen". Och det kan vara sant. Men bara för att du inte passar i just den nyansen av färgen är det inget som säger att du inte kommer att vara supersnygg i en mörkare/ljusare nyans av samma färg. Prova och du kan bli glatt överraskad!

Håret växer snabbare om du klipper det ofta
Myt. Det spelar ingen roll om du toppar håret var tredje vecka eller varannan månad- det växer ändå med samma fart. Däremot minskar risken för att få kluvna och slitna hårtoppar om du håller efter ditt hår på regelbunden basis. Det kommer även att se och kännas mer helt och ge ett fräschare intryck.

Konstgjorda naglar förstör de naturliga
Myt. Kanske att det var så förr att den vanliga nageln blev kvävd under lösnageln. Men det har hänt mycket sedan dess och i dag ska en konstgjord nagel inte vara skadlig. Det som däremot kan skada är appliceringssättet. Det gäller både när naglarna sätts dit och när de tas bort. Görs det på ett oriktigt och oförsiktigt sätt kan det göra din nagel ful och i värsta fall skadad.

Organiska produkter ger sämre resultat
Myt. Organiska produkter är inte sämre än andra. Det viktiga är att huden får näring och vitaminer så att den känns frisk och ser fräsch ut. Och det kan förhoppningsvis både organiska och icke-organiska produkter erbjuda.

Citron gör tänderna vitare 
Det sägs att genom att gnugga med citron på tänderna blir de vitare. Och det kan hända att de blir det men det är inte särskilt bra eftersom det kan skada tänderna. Genom denna hemmabehandling skdar citronsyran tändernas emalj.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: