Carinasblogg

Vardag Foto Inredning Inspiration Älskade son mm.

hösten är här,..

Kategori: Skönhet


Så får du fantastisk hy
De sista sommardagarna är räknade och vi går sakta mot mörkare tider. Nu, om någonsin, är det extra viktigt att ta hand om sin hy. Peeling, skrubb och balans i tillvaron. Vi har knepen som gör att du lyckas med den där perfekta hyn vi alla vill ha.
1. Hälsa kommer inifrån
Det gamla talesättet må vara väl använt, men ack så sant. Faktum är att mycket som syns på utsidan, faktiskt är ett resultat av hur vi mår på insidan. Ett av de bästa knepen för att påverka hyn positivt inifrån är att lyssna på sin kropp och försöka hitta en balans.

Det kan kännas som ett jätteprojekt för många men är egentligen inte så svårt. Sov när du är trött, ät när du är hungrig och drick när du är törstig. Det gamla tricket att hinka i sig vatten har till exempel inte en positiv inverkan om du hinkar i dig för mycket. Lagom är bäst, det kommer man långt på.

2. Ta hand om dig och din hud
Hälsa kommer förvisso till stor del inifrån men visst kan vi även göra saker för att förbättra utsidan. Rengöring och fukt stavas huvudingredienserna. För att få bästa möjliga produkter och råd för just din hudtyp, tala med en hudterapeut. Det är det värt!

3. Undvik allt för mycket solande
Jättetrist, vi vet. Men vill du se ut som ett russin om tio år? Nej, precis. Ett aldrig för uttjatat tips om du ska vistas mycket utomhus, vare sig det är i skidbacken eller på Kanarieöarna, är att smörja in dig. Minst solskyddsfaktor 30 gäller i ansiktet.

4. Nej tack till trött och glåmig hud
Ett av de bästa tipsen för att få till den där extra lystern i ansiktet är att någon gång i veckan unna sin hy lite lyx. Det kan vara en ansiktsbehandling, ett extra boostande serum, peeling, eller varför inte alla tre?

Nu tänker kanske många: "Oj, det kommer att bli dyrt". Det behöver det inte bli. Det går alldeles utmärkt att fixa själv hemma. Unna dig och köp på dig en riktigt bra ansiktsmask. Även där kan det vara bra att prata med någon som kan sin sak och kan rekommendera en bra mask för just din hudtyp. Bara för att bästa kompisen köpt världen bästa produkter alldeles nyligen behöver det inte alls betyda att de kommer att fungera lika bra på dig. Alla är vi olika och har olika förutsättningar.

5. Stressa ner
Stress är en faktor som nämns allt för sällan i ytliga sammanhang, men som påverkar vår hy mer negativt än vi kanske tror. Visste du till exempel att du kan få acne av stress? Precis som resten av vår kropp, behöver huden också "stressa ner". Kör en sminkfri dag, ta ett avslappnande bad eller gå på salong och unna dig den där ansiktsbehandlingen du länge funderat på. Det är du värd och det är din hy värd! Tänk på att vi har en lång höst och en ännu längre vinter framför oss.


Av: Emma Laggar

Kommentarer


Kommentera inlägget här: